Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ "ΜΗ - ΒΙΑΙΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

                                                      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ "ΜΗ - ΒΙΑΙΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" που θα πραγματοποιηθεί από τους "Λοκρούς στο Δάσος" - με την υποστήριξη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας- τις ημέρες Τετάρτη 21 Μαρτίου (α' μέρος) και Δευτέρα 26 Μαρτίου ( β΄μέρος) 2012 στις 18:30 στο ξενοδοχείο Σαμαράς

πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

 Κιτσικόπουλος Δημήτρης (μέλος των Λοκρών στο Δάσος) 6973957010
                                                               

 Καλλέργη Γεωργία (μέλος της Π.Ε.Π.ΛΑ.) 6946285099


H ψυχολογική Βία
Η ψυχολογική βία είναι πανταχού παρούσα στο κοινωνικό μας περιβάλλον καθώς και μέσα στον ίδιο μας τον ψυχισμό.Τα όπλα της Βίας

Τόσο στους άλλους όσο και στον ίδιο μας τον εαυτό συχνά πυκνά προσπαθούμε να προκαλέσουμε Ενοχή, Φόβο, Ντροπή προκειμένου να αποκτήσουμε αυτά που θέλουμε.

Αυτό είναι βία και αφ'ενός μας κάνει τη ζωή δύσκολη και αφ'ετέρου μειώνει τις πιθανότητες που έχουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε (και αν το πάρουμε, στο τέλος θα μας βγει ξινό).

Η εσωτερική βία απέναντι στον εαυτό μας, η οποία είναι και η πηγή της δυστυχίας, είναι ένα δύσκολο και βαθύ ζήτημα και αποτελεί το αντικείμενο της πνευματικής και ψυχολογικής εργασίας. Η βία απέναντι στους άλλους όμως μπορεί να ελεγχθεί πολύ πιο εύκολα από ό,τι φανταζόμαστε.

Μια τεχνική
Ένας από τους τρόπους είναι και η "Μη-Βίαιη Επικοινωνία" (NVC), η τεχνική που δημιουργήθηκε από τον Marshal Rosenberg.


Το εργαστήρι
Η δομή του εργαστηρίου είναι η παρακολούθηση ενός βίντεο από σεμινάρια του Marshal Rosenberg και η συνεχής συζήτηση και συμμετοχή στη διαδικασία, με λίγα λόγια η εξομοίωση ενός πραγματικού σεμιναρίου.

Τι χρειάζεστε

Οι συναντήσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές για όσους έχουν τη διάθεση να διδαχθούν και να διδάξουν με τις προσωπικές τους εμπειρίες και απόψεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι χαρτί και μολύβι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου