Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Εργαστήρι μη- βίαιης Επικοινωνίας στη Λαμία

5o εργαστήρι / 21 & 26 Μαρτίου 2012 / Λαμία από το Δημήτρη Κιτσικόπουλο ( μέλος των Λοκρών στο Δάσος) με την υποστήριξη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας (Π.Ε.Π.ΛΑ)





Κάναμε λοιπόν και το εργαστήρι στη Λαμία...
Είμαστε χαρούμενοι που η φίλη μας η Γεωργία η Καλλέργη (http://gogakalz.blogspot.com) οργάνωσε αυτό το εργαστήρι και έτσι είχαμε την ευκαιρία να εξασκηθούμε στην τεχνική ώστε να έχουμε μια λίγο λιγότερο βίαιη επικοινωνία και άρα και σχέσεις.
Στο πρώτο μέρος είδαμε τα 2 video του Marshall Rosenberg και δουλέψαμε το κομμάτι της έκφρασης. Παράλληλα κάναμε και μερικές ασκήσεις οι οποίες ήταν αρκετά "ζωντανές" και διασκεδαστικές.
Στο δεύτερο μέρος είδαμε κυρίως τα video και κάναμε μόνο μια σύντομη άσκηση. Θεωρώ ότι την επόμενη φορά ίσως ήταν καλύτερο να κάνουμε περισσότερες ασκήσεις στο δεύτερο μέρος το οποίο έχει να κάνει με το πως να ακούμε. Να ακούμε Ανάγκες και Συναισθήματα και όχι σκέψεις και επικρίσεις. Επίσης να δουλέψουμε πιο πολύ την έννοια της Ενσυναίσθησης-Εμβίωσης στην οποία μας εισάγει ο Marshall και είναι αυτή επάνω στην οποία βασίζεται η τεχνική,
Την επόμενη φορά που θα πάτε στη Λαμία, αν δείτε στην πλατεία Λαού ή στην πλατεία Ελευθερίας καμία καμηλοπάρδαλη, μην σας φανεί παράξενο...
Να υπενθυμίσω ότι για όσους είδαν τα video, μπορούμε να κανονίσουμε και μικρά εργαστήρια και να δουλέψουμε συγκεκριμένες ασκήσεις.
Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου