Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η διημερίδα με θέμα: "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ"

 ΛΑΜΙΕΩΝ"

 





 



     Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012  στο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  (ΚΑΣΤΡΟ) ΛΑΜΙΑΣ παρουσιάστηκαν οι νεότεροι μέθοδοι έρευνας σχετικά με τη χλωρίδα, την πανίδα και τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της περιοχής κατά τους προϊστορικούς χρόνους. Ακολούθησαν εργαστήρια που πραγματοποίησαν ειδικοί επιστήμονες τα οποία απευθύνονταν σε μαθητές .
     Την κυριακή 10 Ιουνίου 2012 στο  23ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ συναντήθηκαν μαθητές , εκπαιδευτικοί , γονείς , κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, αρχαιολόγοι, φοιτητές και πανεπιστημιακοί καθηγητές του ΑΠΘ και αντάλλαξαν γνώσεις , απόψεις και προσδοκίες για τον τόπο μας!
       Οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους που αφορούσαν κυρίως την δημιουργία του οικισμού της Μεγάλης Βρύσης ( 1920) και την εξέλιξη του μέχρι και τα χρόνια της κατοχής καθώς και η κα Μαρίνα Παπαγεωργίου, υπεύθυνη ΚΠΕ Στυλίδας - Υπάτης μίλησε για τις δράσεις του ΚΠΕ, στα πλαίσια της αειφορίας . 
     Ο επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ κ. Κων/νος Βουβαλίδης μίλησε για   την παλαιογεωγραφία του προϊστορικού οικισμού στη θέση Πλατάνια Αγίας Παρασκευής και η κ. Μαρία - Φωτεινή Παπακωνσταντίνου, προϊσταμένη ΙΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών και κλασσικών Αρχαιοτήτων παρουσίασε την αρχαιολογική έρευνα που έφερε  στο φως τον προϊστορικό οικισμό.
       Αποδείχθηκε πως η συνεργασία και η αλληλεπίδραση μαθητών , εκπαιδευτικών , επιστημόνων και φορέων  μπορεί να κάνει το ταξίδι προς τη γνώση ουσιαστικό και απίστευτα συναρπαστικό!
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου